top of page

de basis ~
plantaardig

een boek van vegan chef Pieter-Jan Lint en culinair fotograaf Tony Le Duc

de basis ~
plantaardig

een boek van vegan chef Pieter-Jan Lint en culinair fotograaf Tony Le Duc

PLANTAARDIG ROEREI?

BECHAMELSAUS ZONDER BOTER?

WAT IS ZIJDEN TOFU EN HOE MAAK JE ER EEN QUICHE MEE?

KUN JE EEN KAASKROKET EVEN LEKKER MAKEN ZONDER KAAS?

HOE EVENAAR JE DE SMAAK VAN VLEES ALS JE HET NIET GEBRUIKT?

Het boekje geeft je inzicht in producten en smaakmakers zoals sojasaus, edelgistvlokken, aquafaba en miso. Het verklaart het belang en het nut van plantaardige eiwitten, staat stil bij het belang van de 5de smaak umami en leert je via tientallen kook- en snijtechnieken groenten, fruit, zaden, granen en peulvruchten op de juiste manier te verwerken. Pieter-Jan Lint en Tony Le Duc ontmoetten elkaar in 2019. Na vele gesprekken bleek dat zij dezelfde visie delen over de noodzakelijke evolutie van ons huidige voedingspatroon. Ze brachten hun expertise samen in dit basiskookboek. Elke kooktechniek, bereiding of ingrediënt, hoe eenvoudig ook, wordt fotografisch ondersteund en tot de essentie herleid.

DEBASIS_PLAT_BINNENP18.jpg

"Ik wil mijn gasten onderdompelen in een verfrissende kijk op voeding."
Pj, Lint

Wie is
Pieter-Jan Lint?

VEGAN CHEF

Pieter-Jan Lint (36) is de oprichter en chef van gastronomisch restaurant Amaranth. Hij deelt zijn kennis over de plantaardige keuken in opleidingen voor food professionals en via receptontwikkeling voor bedrijven. Koken is de taal waarmee hij inspireert en streeft naar een betere wereld.

DSC03756.jpg

Wie is
Tony Le Duc?

FOTOGRAFF
 

Tony Le Duc (62) is culinair fotograaf en oprichter van de kookboekenuitgeverij Minestrone. Hij heeft ruim 40 jaar ervaring met het fotograferen, publiceren en cureren van met voeding gerelateerde onderwerpen.

bestel nu en win een workshop plantaardig koken.

DE BASIS PLANTAARDIG IS VERKRIJGBAAR IN DE BOEKHANDEL VANAF 8 SEPTEMBER 2023.

PRE ORDER voor 21 augustus en maak kans op een gratis workshop Plantaardig koken, geïnitieerd door Pieter-Jan Lint met aansluitend een driegangendiner in vegan restaurant Amaranth te Merelbeke. Er worden 10 winnaars uitgeloot. Je krijgt via je e-mailadres het goede nieuws te lezen als je bij één van de gelukkige winnaars bent. 

DSC03519_edited.jpg
DB_PLANT_GROENTEBOUILLON_A5_TLD_5459.jpg
DB_PLANT_GECONFIJTE_TOMAAT_A5_TLD_6977.jpg
bottom of page