top of page
DSC05109.jpg

01 Pieter-Jan

"De plantaardige keuken is voor mij 'de' keuken van de toekomst.

Het is een bewuste keuze voor een duurzame toekomst.

Niet alleen voor onszelf als persoon of onze gezondheid maar ook voor de bodem, de dieren, de boeren, de samenleving en voor alles wat leeft op deze fantastische planeet ! ”

"Creativiteit, duurzaamheid & passie - daar staat onze keuken voor. Door verfijnde gerechten te creëren wil ik onze gasten en klanten voornamelijk inspireren, en laten ervaren dat er meer mogelijkheden zijn dan wat de meesten onder ons al kennen. (ik spreek ook voor mezelf...)  De plantaardige of vegan keuken kent zijn opmars, en zal op termijn een noodzaak worden als we onze huidige levenskwaliteit willen behouden, en die van andere levensvormen verbeteren. De vegan levensstijl kent vele voordelen.

minder dierenleed, je verminderd je ecologische voetafdruk, minder co2 uitstoot, een betere bodemkwaliteit, de lucht en ga zo maar even door.

Alles begint voor mij met een lekker en volwaardig bord eten die we kunnen verheven tot zijn fijnste vorm.

We kiezen voor (h)eerlijke producten met bovenal de nodige dosis rock & roll.

Pure biologische basisgrondstoffen worden getransformeerd tot unieke gerechten. Met respect voor hun natuurlijke vorm en eigenschappen worden ze omgetoverd tot creaties waarmee we onze gasten willen raken.

Alle grondstoffen die we verwerken zijn van hoogwaardige kwaliteit. Onze groenten leggen een zo kort mogelijke afstand af van bij de boer tot op uw bord, met hier en daar een exotische kwinkslag. Gezond genieten met respect voor onze gasten, de natuur en de aarde, dat is waar het bij ons om gaat."

02 Een stukje geschiedenis...

"Al sinds jongs af aan werd ik geboeid door de natuur en door lekker eten.

Als student begon ik men carrière aan de afwas van een feestzaal, daar werd ik voor het eerst geprikkeld door smaken en geuren.  Mijn ogen gingen open voor de wondere wereld van de gastronomische keuken.

Koken was een liefde en een hobby geworden.

Na veel proeven en experimenteren kon ik telkens een trede hoger klimmen op de ladder.

Meer en meer merkte ik dat mijn fascinatie voor smaken en gerechten de overhand nam, en rond m'n 20ste koos ik dan ook resoluut voor een carrière als chef. "

Na enkele jaren ervaring op te doen als sous-chef & chef werd ik steeds opnieuw geïnspireerd door nieuwe technieken, producten & presentatie. 

Ik begon ook meer op zoek te gaan naar diepere waarden in voeding; 

Van waar komen onze producten en hoe werden ze behandeld...  Welke producten dienen het lichaam & welke heeft het absoluut niet nodig ...

En hoe kook je gastronomisch met alternatieve producten, oude graangewassen, suikervrij...

Deze vragen resulteerden in een opleiding voedingsconsulent, natuurvoeding, Raw-Food & het oprichten van mijn eigen zaak als zelfstandig chef.

Print-0076.jpeg

Zo'n 7 jaar geleden zette ik mijn eerste stappen om enkel nog met plantaardige grondstoffen aan de slag te gaan en het dierlijke te laten 'zijn'. Inmiddels heb ik zelf een hele weg afgelegd van het klassieke gastronomische tot de creatieve, hedendaagse plantaardige keuken die ik momenteel breng. Het blijven her-ontdekken van onze natuur en die vertalen naar gerechten blijven voor mij onuitputtelijke inspiratiebronnen.

Gesterkt door mijn partner Carmen en een team van creatieve jonge open geesten brengen we een spannende gastronomische keuken. Onze missie is zoveel mogelijk ogen te openen voor nieuwe mogelijkheden - zeg nu zelf - wat blijft er beter hangen dan een heerlijk diner ;-)

 

Waar ik vroeger sceptisch tegenover stond, lijkt nu -  meer dan ooit, de beste keuze die ik kon maken.

We kijken er naar uit voor jou te mogen koken,

 

Warme groet, 

Pieter-Jan Lint

Online-4-2.jpeg

"Ik wil mijn gasten onderdompelen in een verfrissende kijk op voeding."
Pj, Lint

Online-8-4.jpeg
bottom of page